Fb

Katásnak kell-e könyvelő?

Az embereket mindig biztatom a vállalkozásra, mert érdemes belevágni és alkotni, de egy nagyon fontos dolgot is kiemelek, hogy kérjék egy könyvelő segítségét az elinduláskor. Nem egyszer fordult elő, hogy katások kerestek meg minket azzal, hogy már elindították a vállalkozásukat, de valami nem stimmel, vagy pedig ők már nem is kisadózók, de a NAV folyamatosan küldi a felszólításokat. Én ilyen esetekben megkérdezem, hogy hát mit csinált az előző könyvelő? Jön is megdöbbentő válasz: hát az eddig nem volt, mert katásnak nem kell könyvelő…

Előfordult, hogy az ügyfél abban a tudatban volt, hogy ő katás és kiderült, hogy mégsem, mert rossz dolgokat jelölt be. Volt olyan is, aki csak eldöntötte, hogy a mai naptól ő nem egyéni vállalkozó és csak a webes ügysegéden jelentette. Tisztában kell lenni azzal, hogy ez nem így működik.

Tehát a kérdés felmerül bennünk, hogy biztos a könyvelőn kell spórolni? Lehet olcsóbb lett volna a kezdetektől fogva egy szakember segítségét kérni, mert akkor kevesebb az ő díja is, illetve a NAV sem küldené a fizetési felszólításokat!

2019-08-26T07:36:37+00:00